Digitale vaardigheden

We leren onze leerlingen op de Rietzee om zich staande te houden in onze steeds verder digitaliserende wereld. Zo doen wij jaarlijks mee aan de Week van de Mediawijsheid, waar doormiddel van een interactieve game geleerd wordt over de kansen en gevaren van sociale media. 

Ook leren onze leerlingen vanaf groep 6 programmeren. In groep 6 begint men met programma Scratch, in volgende jaren maken kinderen kennis met programmeertaal. Zo kunnen onze leerlingen straks kleine computers als een Raspberry Pi programmeren en kleine games bouwen. De lessen worden verzorgd door stichting Codeniacs. De voordelen van ‘computional thinking’ (probleemoplossend denken is de beste vertaling) werkt door in vakken als begrijpend lezen. 

Wij bieden de kinderen van groep 6 een typecursus aan. Een typecursus klink verouderd, maar het is actueel! Let maar eens op in uw omgeving: hoeveel kinderen gebruiken regelmatig een toetsenbord. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die vlot kunnen typen, beter gaan spellen en tekstueel betere teksten schrijven.